Kako da platim račun putem SMS-a?

Plaćanje računa putem SMS-a

Mesečne račune za mts usluge možete platiti i putem SMS poruke, bilo da ste mts pripejd ili postpejd korisnik. Plaćanje se vrši u samo par jednostavnih koraka i bez provizije, a račune možete platiti u bilo koje vreme, gde god da se nalazite. Potrebno je samo da se u banci koja vam je izdala DinaCard karticu registrujete za SMS plaćanje računa preko Telekoma Srbija.
Prilikom registracije, u SMS poruci ćete dobiti mPin, lični sigurnosni broj koji je poznat samo vama i čijom je upotrebom zagarantovana puna bezbednost prilikom obavljanja novčanih transakcija. Kada dobijete mPIN, proces registracije je uspešno završen i možete početi da koristite uslugu.

Uputstvo za SMS plaćanje računa

1. Zahtev za dobijanje zaduženja
Da biste izvršili SMS plaćanje računa za fiksni telefonski račun, BOX pakete, internet, mtsTV, Web i Mail Hosting neophodno je da na broj 8686 pošaljete SMS poruku sa zahtevom za dobijanje zaduženja sledeće sadržine:

KLJUČNA_REČ razmak PODATAK razmak YYMM

KLJUČNA_REČ - vrsta usluge koja se plaća:
TEL - za fiksni telefonski račun i BOX pakete
NET - za internet
IPTV - za mtsTV
WEBH za Web Hosting
MAILH za Mail Hosting
PODATAK - podatak na osnovu kojeg se jedinstveno identifikuje račun koji se plaća koji može biti:
Pozivni broj + fiksni broj telefona, npr. 011123456, ili
šifra korisnika, npr. 1234567/1 je jedinstveni broj koji se nalazi u gornjem levom uglu računa - unosi se broj do kose crte
YYMM - godina i mesec za koji korisnik želi da plati račun, YY su poslednje dve cifre godine, a mesec vrednost od 01 do 12 (ovaj podatak nije potrebno unositi, ukoliko se radi o računu za poslednji mesec).

2. Plaćanje računa

Nakon slanja SMS poruke sa zahtevom za dobijanje zaduženja dobićete povratnu poruku sa iznosom Vašeg zaduženja. Ukoliko želite da izvršite plaćanje, potrebno je da dobijenu poruku prosledite na broj 8686 u roku od 3 minuta.

3. Autorizacija naplate

Nakon izvršenog plaćanja dobijate USSD poruku sa zahtevom za Vašu autorizaciju naplate. Ako želite da autorizujete naplatu, unesite vaš mPIN u roku od 30 sekundi.

4. Izveštaj o naplati

Posle izvršene autorizacije dobićete poruku da li je Vaša transakcija uspešno obavljena.

Brzo i jednostavno platite mts račun

Vaš ekran se trenutno deli sa agentom.