Na koje usluge treba obratiti pažnju da ne bi došlo do povećane potrošnje u romingu?

Kada ste u romingu posebno treba da obratite pažnju na uslugu prenosa podataka (internet preko mobilne mreže) koja se naplaćuje po znatno višim cenama nego kada se nalazite u Srbiji.

Nekontrolisana potrošnja internet saobraćaja može biti posledica automatskog ažuriranja softvera i aplikacija koje se koriste u uređaju, istovremenog pregleda većeg broja internet stranica, video sadržaja, filmova, muzičkih spotova i sl.

Kod smart telefonskih aparata sa operativnim sistemom Android, Windows, iOS i drugim, sve aplikacije koje prikazuju podatke u realnom vremenu (imejl, aplikacije za vremensku prognozu i sl.) mogu da se automatski sinhronizuju, povezuju na internet i prenose podatke, bez vašeg znanja.

Prenos podataka u romingu možete sami kontrolisati podešavanjem uređaja. Na ovaj način u bilo kom trenutku možete da isključite i uključite prenos podataka.

Kako biste bili sigurni da u romingu nećete ostvariti neželjeni saobraćaj, mts može izvršiti deaktivaciju prenosa podataka u romingu, na vaš zahtev.

Informišite se o svim mobilnim uslugama.

Vaš ekran se trenutno deli sa agentom.