Održana online prezentacija mts app konkursa za učenike i profesore

1130x635.jpg

Povodom novog ciklusa mts app konkursa koji je nedavno pokrenut, organizovana je online prezentacija za učenike i profesore specijalizovanih odeljenja srednjih škola i gimnazija koje rade prema programu za talente u oblasti matematike, informatike i računarstva.

Budući da u daljem toku konkursa učenicima predstoji da organizuju tim i ozbiljno rade na tome da svoju ideju programiranjem transformišu u funkcionalnu i primenljivu aplikaciju, predstavnici kompanije pripremili su prezentaciju u cilju boljeg upoznavanja sa pravilima i očekivanjima mts app konkursa, dok je svoja preduzetnička iskustva podelio Ivan Kadić, izvršni direktor kompanije „60 Seconds“, koju je podržao naš TS Ventures Fond.

Predrag Krajnović, stručnjak za razvoj internet i konvergentnih usluga, Ivan Ristić, šef Službe za aplikativne integracije i SOA i Miroslava Tešin Popović, menadžer za korporativnu društvenu odgovornost, preneli su učenicima korisne savete o uslovima i rokovima konkursa, o trendovima na polju aplikacija za mobilne uređaje, kao i o pisanju koda aplikacije.

Kako je cilj mts app konkursa da radeći na programiranju aplikacija učenici unaprede znanje stečeno u školi, da radeći u timu – razviju timski duh, a prezentacione veštine prilikom predstavljanja aplikacije pred žirijem, učenicima je posebno značajno bilo iskustvo u kreiranju aplikacija koje je sa njima podelio izvršni direktor kompanije „60 Seconds“ Ivan Kadić. Perspektiva iz ugla uspešnog preduzetnika bila je izuzetno motivišuća za učenike koji su mogli iz prve ruke da dobiju informacije kako da posmatraju aplikaciju kao proizvod namenjen tržištu.

Pored toga što će moći da nauče nešto novo, mts app konkurs za učenike predstavlja priliku da osvoje vredne i korisne nagrade, kako na nacionalnom nivou, tako i u okviru Regionalnog app izazova gde se takmiče sa vršnjacima iz Bosne i Hercegovine i Crne Gore.