DODELJENE DVE NAGRADE TELEKOMA SRBIJA STUDENTIMA NA ODSEKU NOVI MEDIJI

1130Nagrađeni-studenti-i-članovi-žirija.jpg

Na tradicionalnoj dodeli nagrada Telekoma Srbija za najbolji rad na odseku Novi mediji Fakulteta likovnih umetnosti (FLU), u konkurenciji izuzetnih ostvarenja, žiri se odlučio za radove dvoje studenta, Jelene Rendulić za multimedijalnu instalaciju „Dani porodice“ i Mateje Markovića za seriju fotografija pod nazivom „Ko je kriv?“.

767Predstavnik-Telekoma-Srbija-uručuje-nagrade-studentima.jpg

Stručni žiri su i ove godine činili istaknuti stručnjaci i stvaraoci: Jovan Čekić, redovni profesor na Fakultetu za medije i komunikacije, Stevan Vuković, istoričar umetnosti i Ivana Smiljanić, umetnica. Kako se navodi u obrazloženju, žiri se opredelio za ove radove jer su se izdvojili svojom autentičnošću i jedinstvenošću, kao rezultat ozbiljnog istraživačkog rada umetnika.

1130Studentkinja-Jelena-Rendulić.jpg

Svečanost dodele nagrada i otvaranje izložbe nagrađenih radova privukli su mnoge istaknute ličnosti iz sveta umetnosti, kao i studente i profesore, predvođene dekanom FLU, Radošem Antonijevićem.

1130Student-Mateja-Marković.jpg

Nagrada Telekoma Srbija se dodeljuje osmi put, kao priznanje za autentičan i kreativan umetnički izraz u domenu novih medija. Kompanija kontinuirano podržava FLU i mlade umetnike i nastoji da stvaranjem što boljih uslova podstakne studente da u punoj meri izraze svoju kreativnost i veštine putem daljih istraživanja u ovim umetničkim disciplinama.