Podrška organizaciji „Dostignuća mladih“ za novu generaciju mladih preduzetnika

Telekom Srbija podržao je i ove godine organizaciju „Dostignuća mladih u Srbiji“ učešćem zaposlenih u programima „Finansijska pismenost“ i „Učeničke kompanije“ koje već godinama unazad uspešno realizuje ova organizacija.

1a_1130x635.jpg

U programu „Učeničke kompanije“, svoj doprinos u svojstvu mentora dalo je devetnaestoro zaposlenih naše kompanije – Biljana Vuksanović i Miodrag Nikolić, Direkcija za ljudske resurse, Snežana Isajlović i Nenad Bibić, Sektor za brend strategiju i marketing komunikacije, Ivana Pantelić, Aleksandar Vujić i Maja Mrdaković-Todosijević, Direkcija za tehniku, Ivana Stanić, Danijela Jović, Dragan Milisavljević, Predrag Krajnović i Vladan Bojić, Direkcija za strategiju i digital, Siniša Radosavljević, Saša Veličković, Miloš Bojović, Đuro Stojaković i Slobodan Petrović, Direkcija za prodaju, kao i kolege Zoran Karić i Ivana Lazović iz Direkcije za korporativne poslove. Kolege mentori su prethodnih meseci, u skladu sa svojim stručnim znanjima, usmeravali učenike kako da što uspešnije organizuju svoju kompaniju i proizvode pripreme za tržište, a od osamnaest kompanija, u finalu takmičenja našlo se njih pet koje su imale podršku mentora iz naše kompanije.  

2_1130x635.jpg

 „Projekat Učeničke kompanije za mene je jedno novo i pozitivno iskustvo. Moja uloga kao mentora je bila da podržim učenike koji imaju odlične ideje, spremni su za izazove i odlučni da ostvare ono što su zamislili. Iz ovog iskustva i mi odrasli možemo mnogo da naučimo“, izjavila je Ivana Pantelić iz Direkcije za tehniku.

Budući da je za rad učeničkih kompanija, pored profesora, veoma važna i uloga mentora koji dolaze iz poslovnog okruženja, tokom svečanog dela događaja, koleginici Biljani Vuksanović dodeljena je prestižna nagrada za najboljeg poslovnog volontera u konkurenciji od čak 120 volontera iz kompanija koje su uključene u ovaj projekat.

6_1130x635.jpg

 „Način na koji me je učešće u projektu Učeničkih kompanija u ulozi mentora inspirisalo i uticalo na mene na profesionalnom, a posebno na ličnom planu, iskustvo je koje se ne može porediti sa drugim. To je pravi praznik mladalačkog preduzetništva, inicijative, energije i entuzijazma koji bih od srca preporučila svakom profesionalcu u svojoj oblasti, kao dodatni podsticaj da znanje i iskustvo podeli, jer će za uzvrat nesumnjivo dobiti daleko, daleko više. Srećna sam što su mi fantastične ideje mladih učenica-preduzetnica, čiji sam mentor bila, omogućile da drugu godinu zaredom sa njima prođem sve takmičarske faze i maksimalno uživam u ovom procesu“, izjavila je Biljana Vuksanović.

Treću nagradu na nacionalnom takmičenju osvojila je Učenička kompanija „HidroSol“ koja se u automatizovanom procesu bavi proizvodnjom zelene energije kombinovanjem hidro i solarne energije, iz Mašinsko-elektrotehničke škole u Paraćinu, a mentor ove kompanije bila je koleginica Ivana Stanić iz Direkcije za strategiju i digital.

4_1130x635.jpg

Učenici koji su učestvovali u ovom projektu slažu se u oceni da je za njih ovo takmičenje bila odlična prilika da se oprobaju u ulozi preduzetnika.

“Svoj projekat smo izveli uz pomoć mentora iz Telekoma Srbija koji su nam pomogli da svoje ideje realizujemo i pretvorimo u dela. Uvek su bili tu za nas, za sva naša pitanja i motivisali su nas da prevaziđemo sve poteškoće na koje smo nailazili”, rekao je Mihajlo Manigodić iz učeničke kompanije “Black Out” iz Zrenjaninske gimnazije.

5_1130x635.jpg

U programu „Finansijske pismenosti“ u prethodnom periodu učestvovale su kolege Dejan Tomić, Miloš A. Petrović i Bojana Ašković iz Direkcije za finansije kao i Miloš Bojović iz Direkcije za prodaju, koji su se potrudili da srednjoškolcima iz svih krajeva Srbije približe oblast finansijskog poslovanja.

Organizacija „Dostignuća mladih“ već devetnaest godina sprovodi obrazovne programe iz oblasti preduzetništva u školama širom Srbije, a naša kompanija već više godina unazad pruža podršku realizaciji programa ove organizacije.

Ukoliko želite da se prijavite za učešće u programu mentorstva Učeničkih kompanija u narednom ciklusu 2025. godine, javite se putem mejla na:
tc-ljudski_resursi@telekom.rs