Upoznajte pokretače Telekoma Srbija: Startap Tenderly

Staratap Tenderly, jedan od pobednika u okviru programa mts startap ubrzanje, napravio je platformu za praćenje izvršavanja pametnih ugovora na blokčejn sistemu. Ovaj startap želi da olakša rad blokčejn developerima, tako što će im napraviti neophodne alate da bi oni mogli da prave nove aplikacije.

Pametni ugovori su inače digitalni ugovori koji se, za razliku od standardnih, definišu u vidu programskog koda. Izvršavaju se isključivo na blokčejnu i njihov rezultat se čuva kod svih učesnika na mreži. Takvi ugovori doprinose većem poverenju i transparentnosti – rezultat njihovog izvršavanja se čuva zauvek kod svakog učesnika na mreži. Pravila se unapred definišu za sve strane i više se ne menjaju.

Kao jedni od naših pokretača, za dalji razvoj svoje poslovne ideje dobili su podsticaj u okviru programa mts startap ubrzanje.   

Nekoliko članova tima Tenderly-ja prethodno su bili deo startapa ManageWP, koji je prodat najvećem svetskom registru domena, kompaniji GoDaddy, u jednoj od najvećih akvizicija u regionu. Sad je njihov cilj da sličan uspeh postignu i sa startapom Tenderly.