Ekskluzivno: Telekom Srbija član EMMY organizacije

Predstavnik Telekoma Srbija, Aleksandra Martinović, najnoviji član međunarodne organizacije „Emi Internešnal“

Aleksandra Martinović, direktorka Direkcije za multimediju Telekoma Srbija, postala je član eminentne organizacije „Emi Internešnal“ (Emmy International) koja je deo američke Emi (Emmy) organizacije koja okuplja vodeće profesionalce i kompanije iz produkcije igranog sadržaja i televizije. Ova organizacija dva puta godišnje dodeljuje prestižne nagrade (Emmy Awards, International Emmy Awards) za najbolja TV i producentska ostvarenja na teritoriji Sjedinjenih Američkih Država i na internacionalnom nivou.

Fotografija-Aleksandra-Martinovi1130.jpg

„Članstvo Telekoma Srbija u međunarodnoj i svetski priznatoj organizaciji EMMY International je posebna čast, prilika i potvrda da je Telekom Srbija sa svojim timom prepoznat kao značajan kreator kvalitetnog i autentičnog sadržaja u ovom delu Evrope. U poslednjih pet godina Telekom Srbija je proizveo preko 100 naslova i na taj način kreirao novu istoriju i bazu srpske kinematografije koja je svoje gledaoce pronašla u preko 30 zemalja širom sveta. Dokaz profesionalnosti i posvećenosti našeg kreativnog ali i prodajnog tima je ostvarena saradnja sa nekim od najvećih distributerskih kuća kao što su Beta film, Mediwan, HBO max, Disney plus koji su kupili naše naslove kao i realizovana saradnja na seriji SCAR sa vodećim španskim igračima na polju produkcije igranog sadržaja kao što je TV Espana, Amazon Prime i Plano e Plano. Članstvo u EMMY organizaciji nam daje priliku da razmenimo i predstavimo strateške projekte koji su pred nama, a koji uključuju rad celokupne kreativne scene Srbije. Kroz prodor Telekoma Srbija na evropsku i svetsku scenu, pravi se prilika za internacionalizaciju naše celokupne kreativne i kinematografske industrije. Godina 2024. će biti značajna u premijernom prikazivanju naslova kao što su: Volja sinovljeva, Kruna, Megdan, Ringišpil, Konstantinovo raskršće i mnogi drugi, koji će kroz ovakve saradnje i svetske pozornice imati mogućnost da se predstave“, izjavila je Aleksandra Martinović povodom članstva u ovoj eminentnoj organizaciji.

Međunarodna akademija televizijskih umetnosti i nauka organizuje niz poslovnih, mrežnih i društvenih događaja za članove širom sveta. Sastanci odbora i članova održavaju se tri do četiri puta godišnje i pružaju priliku da se članovi povežu sa svojim međunarodnim kolegama iz vodećih producentskih i distributivnih kompanija i televizijskih kanala širom sveta. To praktično znači da će Telekom Srbija biti deo svetskih predstavnika i profesionalaca iz sveta kinematografije sa kojima će se razmenjivati ideje i projekti, što će doprineti dodatnom pozicioniranju Srbije i Telekoma Srbija na globalnoj mapi produkcije igranog sadržaja.