Kompanija Bitgear

Bitgear je vodeća domaća inovaciona kompanija u oblasti Internet of Things za poslovne korisnike. Osnovan 2007. godine, Bitgear ima dugogodišnje iskustvo u kreiranju i lansiranju novih digitalnih servisa sa Telco operaterima širom sveta. Na bazi inovacija sa M2M tehnologijama u različitim vertikalama (Insurance Telematics, Mobile Telecare, etc…), Bitgear je stekao status jedne od najbrže rastućih tehnoloških kompanija u centralnoj Evropi (Deloitte Fast 50 CE).

Od 2018, Bitgear razvija, proizvodi i komercijalizuje dve linije senzorskih proizvoda namenjenih niche IoT korisničkim slučajevima:

  • IO-Elements, koji su namenjeni vertikalama koje su slabo podržane tehnološkim rešenjima;
  • Plant-O-Meter, namenjen preciznoj poljoprivredi.

Bitgearova ključna kompetitivna prednost je sposobnost za end-to-end razvoj, proizvodnju i podršku elektronskih proizvoda, što uključuje ne samo IoT uređaje već i aplikativni i platformski softver.

1130x635-min.jpg

Reč direktora

"Naša rešenja za zaštitu imovine namenjena su prvenstveno kompanijama i sistemima koje imaju isturenu infrastrukturu (komunalne kompanije, elektrodistribucioni sistemi, pametni gradovi, itd.). Primenom IoT tehnologija u B2B kontekstu, obezbeđena je kontrola pristupa i neovlašćenih upada u ključnoj i veoma vrednoj infrastrukturi.
U osnovi rešenja je IO-Guard, senzorski uređaj domaće proizvodnje koji komunicira sa sistemom preko Telekomove LoRaWAN mreže, obezbeđuje jednostavnu i brzu instalaciju, kao i visegodišnji rad na baterije.
Prvi korisnik ovog rešenja je sam Telekom Srbija, koji za svoje interne potrebe zaštite podzemne kablovske infrastrukture ima sistem sa skoro 20.000 uređaja za nadzor telekomunikacionih okana/šahtova. Upotrebom ovog sistema, Telekom Srbija je rešio velike probleme nastale usled neovlašćenog pristupa infrastrukturi, a koje prethodne generacije tehnoloških rešenja i senzorskih mreža nisu mogle da se reše na adekvatan i održiv način.“

Dejan Dramićanin,

CEO, Bitgear

Partneri

Kompanija DunavNET

07. oktobar 2022

Kompanija TERI Engineering

04. oktobar 2022

Kompanija INIT Technologies

02. septembar 2022

Kompanija TeleGroup

02. septembar 2022

Tu smo za sva vaša pitanja i sugestije

Pitajte nas

Popunite kontakt formu

Korisnička podrška

Besplatno pozovite 0800 123 123 za poslovne korisnike

Zakažite sastanak