Nastavak kampanje „Niste sami“

Kompanija Telekom Srbija nastavila je sa podrškom kampanji „Niste sami“, koja ima za cilj prevazilaženje predrasuda prema mladim osobama sa problemima iz oblasti mentalnog zdravlja kao i prema osobama sa invaliditetom. Na ovogodišnjoj uvodnoj tribini u opštini „Savski venac“, u ime Telekoma Srbija obratila se Danijela Simeunović, šef Službe za korporativnu društvenu odgovornost.
„Mi smo se kao kompanija od početka priključili kampanji jer delimo iste vrednosti i smatramo da je od izuzetne važnosti da svi zajedno damo svoj doprinos i podignemo svest javnosti o problemima sa kojima se mlade osobe sa psihičkim problemima i invaliditetom suočavaju, kako bismo im olakšali svakodnevni život, i što je još važnije, uputili poruku da imaju podršku i da nisu sami u svojoj borbi. Upravo iz tog razloga naša kompanija nastavlja da podržava ovaj vredan i iznad svega human program koji se uspešno sprovodi, jer duboko verujemo da zajedničkim snagama možemo da uradimo mnogo na polju socijalizacije ovih mladih ljudi i da možemo da pomognemo da budu ravnopravni članovi naše zajednice“, izjavila je Danijela Simeunović.

Ona je podsetila da kompanija Telekom Srbija u okviru svojih filantropskih aktivnosti , između ostalih, podržava i veliki broj udruženja marginalizovanih društvenih grupa, osoba sa smetnjama u razvoju ili psihičkim poremećajima kao i osoba sa invaliditetom, kao i da,
pored donatorskih aktivnosti, u saradnji sa brojnim udruženjima, kompanija obezbeđuje besplatne telekomunikacione usluge i besplatno korišćenje 0800 linija za pomoć gde osobe sa raznim problemima mogu da se jave kako bi od stručnih lica dobile savete i informacije iz oblasti socijalne i zdravstvene zaštite, prava i obrazovanja, a sve u cilju njihovog aktivnog uključivanja u društvenu zajednicu.

Projekat „Niste sami“ realizuje se pod pokroviteljstvom predsednice Narodne skupštine, Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja i Unicefa, a podržava ga nekoliko kompanija, među kojima je i Telekom Srbija. U okviru kampanje, tokom 2018. godine organizovano je 6 tribina, a ove godine u planu je da se održi još 12 tribina na kojima će učestvovati i mladi sa problemima iz oblasti mentalnog zdravlja i invaliditetom, njihovi članovi porodica kao i poznate ličnosti kako bi se dodatno povećala vidljivost takvih osoba koje često nailaze na nerazumevanje okoline.