Upoznajte pokretače Telekoma Srbija: startap Cactomain

Mnogo toga uzimamo zdravo za gotovo, čak i u veoma dinamičnim i inovativnim oblastima kao što je IT, a zapravo uvek postoji prostor za poboljšanja – to je osnova priče Đorđa Vanjeka, suosnivača startapa Cactomain – web platforme za lakše registrovanje i upravljanje internet domenima.

Radeći sa Nikolom Ristićem na drugim IT projektima, zajedno su došli do zaključka da u procesu registracije domena ima prostora za brojna unapređenja, od korisničkog iskustva do transparentne naplate servisa. Verovali su da upravo oni mogu da reše te probleme pokretanjem posebne platforme koja će pružiti iskustvo jednostavnog i brzog otvaranja internet domena, bez dodatnih skrivenih troškova.

Cactomain je jedan od pobednika prvog mts startap ubrzanja, programa kojim Telekom Srbija nastoji da podrži pokretače inovativnih poslovnih rešenja u našoj zemlji.

Tri godine nakon pokretanja startapa, Cactomain danas ima bazu zadovoljnih korisnika i partnere iz Francuske, sa kojima sarađuju na daljem usavršavanju platforme, širenju na druga tržišta i druge korisničke niše.

Đorđe budućim pokretačima poručuje da uvek treba da veruju u ideju koja ih pokreće, kao i da moraju da budu istrajni kako bi je realizovali i napravili uspešan proizvod koji će drugi želeti da koriste.