Obaveštenje o nagradnim igrama koje nisu u organizaciji mts-a na internetu

Nagradne igre mts-a mogu se pronaći samo na zvaničnoj stranici i nalozima na društvenim mrežama.

Ovih dana pojavile su se lažne ponude čiji pošiljaoci se predstavljaju kao kompanija Telekom Srbija, odnosno kao mts, pod izgovorom nagradne igre u kojoj se može osvojiti atraktivna nagrada, kao što je mobilni telefon.

Ovaj oblik prevare, koji se naziva i phishing (sajber pecanje) za cilj ima prikupljanje ličnih podataka korisnika, krađu lozinke, zloupotrebu elektronskih naloga i druge prevare putem interneta. Zbog toga je od velikog značaja pažljiva provera izvora sa kojega nam ponude stižu. U današnje vreme, kada je pristup internetu postao značajan za obavljanje svakodnevnih poslova, posebnu pažnju treba posvetiti bezbednosti svojih resursa i podataka na internetu.

Prevare se na internetu najčešće odvijaju na resursima koji nisu u nadležnosti Telekoma Srbija, pa našim sistemima zaštite ne možemo da sprečimo njihovo širenje, niti da utičemo na njihove izvore.

Stoga vas podsećamo da se nagradne igre u organizaciji mts-a mogu pronaći samo na našoj zvaničnoj stranici na internetu, kao i na našim zvaničnim nalozima na Fejsbuku i Instagramu.

Molimo vas da se u toku boravka na internetu pridržavate sledećih preporuka:

  • Budite na oprezu kod ponuda koje stižu sa nepoznatih adresa, koje zvuče „previše dobro da bi bile istinite“. O najnovijim ponudama informišite se samo na zvaničnim sajtovima (poput https://mts.rs).
  • Ukoliko ste, prateći ove zlonamerne linkove na nekoj od stranica uneli vaše podatke, kao što su korisničko ime i lozinka, neophodno je da odmah promenite lozinku, pošto je ona time kompromitovana.

Bezbednost informacija je odgovornost svih nas, informisanjem i edukacijom možete povećati svoju bezbednost. Neki od sadržaja pomoću kojih se možete dodatno informisati na ovu temu objavljeni su i na našem sajtu, u okviru korisničke zone: https://www.mts.rs/privatni/korisnicka-zona/korisne-informacije/bezbednost-na-internetu.

Povezane vesti

Vaš ekran se trenutno deli sa agentom.