KURTI ŽELI DA UGASI TELEKOM SRBIJA NA KOSOVU I METOHIJI

Telekom Srbija obaveštava javnost da nam je 4. avgusta 2023. godine dostavljena odluka koju je agencija za registraciju poslovanja u Prištini (ARBK) donela 31. jula 2023. godine, kojom se ukida kompanija MTS doo.

Predmetna odluka je činjenično i pravno neutemeljena i suprotna evropskim načelima, standardima i međunarodnom pravu i predstavlja jasno kršenje vladavine prava i narušava potvrđene sporazume između Srbije, Prištine i EU.

Ovakav potez zasnovan je na potpuno apsurdnom obrazloženju koje tvrdi da član menadžmenta kompanije ima pasoš izdat od strane Republike Srbije iako u svim zvaničnim dokumentacijama svi članovi našeg menadžmenta koriste dokumenta privremenih institucija u skladu sa Briselskim sporazumom. Postavlja se pitanje kakva je logika da se jedna firma ugasi zato što jedan od članova menadžmenta prema neosnovanim kriterijumima ima navodne nedostatke u svojim ličnim dokumentima.

MTS doo je osnovan u potpunoj saglasnosti sa Briselskim sporazumom o telekomunikacijama (8. septembar 2013) i firma je koja je u 100% vlasništvu Telekoma Srbija i kao takav posluje skoro deceniju.

Suprotno spekulacijama različitih medijskih kuća o potencijalnom zatvaranju MTS, želimo da naglasimo da je predmetna odluka još uvek neizvršiva. Imamo pravo na rok od 30 dana da podnesemo žalbu ARBK, što nameravamo da učinimo.

Telekom Srbija će učiniti sve da zaštiti interese svih građana na Kosovu i Metohiji koji koriste naše usluge i naših više od 250 zaposlenih.