Telekom Srbija ugostio devojčice završnih razreda OŠ „Veljko Dugošević“

Dan devojčica 1.jpg

U znaku obeležavanja Međunarodnog dana devojčica u informaciono-komunikacionim tehnologijama, devojčice završnih razreda OŠ „Veljko Dugošević“ iz Beograda posetile su našu kompaniju i imale priliku da saznaju više o profesijama u oblasti STEM-a (science, technology, engineering and mathematics) kojima će se možda jednog dana baviti.

Zadovoljstvo i čast da ovim povodom ugosti devojčice u Digitalnoj fabrici imale su koleginice iz Direkcije za strategiju i digital i izvršna direktorka Natali Delić, koja je u razgovoru sa njima ukazala na širok spektar mogućnosti koje sektor IKT nudi i inspirisala učenice da slede svoje talente i interesovanja. Direktorka Delić je posebno istakla činjenicu da se uspeh postiže posvećenošću, predanim radom i konstantnim učenjem, ocenjujući ovaj susret kao dobru priliku da se devojčicama prenese iskustvo rada u telekomunikacionoj kompaniji, kao i prednosti bavljenja STEM zanimanjima.

Dan devojčica 2.jpg

„Dan devojčica u IKT je poseban dan kada slavimo sve mlade žene za koje se nadamo da će jednog dana raditi u našoj kompaniji koja je ne samo lider u telekomunikacijama, nego i lider u osnaživanju žena da se bave ovim poslom, na nivou stručnjaka i menadžera, kao i na rukovodećim pozicijama. Posebno me raduje saznanje da se ove devojčice već nekoliko godina tokom svog školovanja bave programiranjem, uče savremene programske jezike, hrabre su da postavljaju prava pitanja i traže odgovore i zanima ih kako će izgledati njihova budućnost. Mi smo tu da ih podržimo i učinimo da ona bude svetla“, izjavila je Natali Delić.

Devojčicama je predočeno da i sam akronim STEM pokazuje da nije dovoljno biti dobar samo u jednoj oblasti, kao i to da su u praksi neophodni fleksibilnost, timski rad, otvorenost za ideje i oslanjanje na druge naučne oblasti.

Dan devojčica 3.jpg

„Za sve nas je ova poseta bila veoma vredno iskustvo, otvorila nam je neke mogućnosti da već u ovom uzrastu pronađemo sebe i otkrijemo čime bismo želele da se bavimo u budućnosti. Naše sagovornice su bile veoma otvorene, pomogle su nam da dobijemo odgovore na sva naša pitanja i nadam se da će i mnogo drugih devojčica, kao i mi, imati ovu priliku“, izjavila je Iva Radojević, učenica škole „Veljko Dugošević“.

Projekat obeležavanja Međunarodnog dana devojčica u IKT, koji predstavlja značajan korak u razbijanju stereotipa i osnaživanju devojčica da se aktivno uključe u svet informacionih tehnologija, realizuje Udruženje poslovnih žena Srbije, a naša kompanija je i u prethodnom periodu iskazala podršku ovom projektu.

Dan devojčica 4.jpg