Zapaženo učešće Telekoma Srbija na konferenciji digital2023

15092023-2.jpg

Regionalna konferencija o trendovima u telekomunikacijama i medijima „digital 2023“ održana je u Beogradu. Na panelu telekomunikacionih lidera, kojim se već tradicionalno otvara konferencija, pored ostalih istaknutih profesionalaca, učešće je uzeo i Vladimir Lučić, generalni direktor Telekoma Srbija.

15092023-1.jpg

Tom prilikom Vladimir Lučić je istakao da je pre pet godina pokrenut proces transformacije kompanije putem izgradnje optičke infrastrukture, daljeg razvoja mobilne mreže i ulaganja u proizvodnju i licenciranje ekskluzivnog igranog i sportskog sadržaja.

„Pre pet godina krenuli smo snažno da investiramo u razvoj naše kompanije, pre svega kroz izgradnju optičke infrastrukture, i tu smo prešli 1,4 miliona korisnika u velikim gradovima, zatim putem razvoja mobilne mreže i sadržaja, a krenuli smo u snažno širenje u pokušaju da povećamo broj korisnika, pre svega u oblasti interneta i televizije kako bi transformisali našu kompaniju“, rekao je Lučić na tradicionalnom panelu telekomunikacionih lidera regiona.

15092023-3.jpg

U čast održavanja jubilarne, desete regionalne konferencije #digital2023 dodeljena je i nagrada za najbolju TV kampanju – „25 godina Telekoma Srbija“, koja je uručena Suzani Berić, direktorki Sektora za marketing komunikacije Telekoma Srbija. Na ovoj prestižnoj manifestaciji, na kojoj se dodeljuju „Digital Awards“ nagrade za najbolje radove u oblasti medija, telekomunikacija, marketinga, PR-a, ICT-a i digitalnih inovacija, naša kompanija nagrađena je i za najbolju kampanju na društvenim mrežama – „Internet bonton od A do Š“. Ta nagrada je uručena Uni Zabunov, šefici Službe za digitalne marketing komunikacije.

15092023-5.jpg

Aleksandra Martinović, direktorka Direkcije za multimediju, predstavila je učesnicima konferencije i zanimljivu studiju slučaja pod nazivom „Content is a king, but distribution is a queen“, naglasivši tom prilikom značaj sinergetskog efekta koji može da se postigne produkcijom lokalnog sadržaja i njegove distribucije putem besprekornih servisa, tako da TS Media u nekom segmentu može da nadmaši čak i globalne gigante.

Konferencija o trendovima u medijima i ICT industriji #digital, u organizaciji kompanije Color Media Communications, već deceniju okuplja predstavnike tržišnih lidera u ovim oblastima iz zemlje i regiona.