Newsmax i Telekom Srbija potpisali Ugovor o licenci za Jugoistočnu Evropu

Newsmax Media, Inc., vodeća američka kablovska informativna i digitalna medijska kompanija i Telekom Srbija, jedna od vodećih kompanija na polju fiksne i mobilne telefonije, interneta i multimedijalnih usluga u Jugoistočnoj Evropi, potpisali su ugovor o višegodišnjoj licenci koja će omogućiti Telekomu Srbija da svojim korisnicima emituje sadržaj Newsmax-a.

„Telekom Srbija se ponosi time što je Newsmax odabrao nas kao pouzdanog partnera koji će emitovati njegov sadržaj i proširiti njegovo prisustvo u Evropi”, istakao je generalni direktor Telekoma Srbija, Vladimir Lučić. „Nakon Bloomberg-a i Euronews-a, Newsmax je treći takav partner Telekoma Srbija koji nastoji da u Srbiju i region donese tačno i pouzdano informisanje od tako važnih partnera Srbije kao što su Sjedinjene Države. Telekom Srbija će obezbediti da vesti koje se budu emitovale širom Jugoistočne Evrope budu vrhunskog kvaliteta i u saglasnosti sa Newsmax-ovim brendom u Sjedinjenim Državama.”

Kristofer Radi (Christopher Ruddy), generalni direktor Newsmax Media, Inc. istakao je da se Newsmax raduje partnerstvu sa Telekomom Srbija koji je postao izuzetno značajan učesnik na brojnim evropskim tržištima.

Radi je dodao: „Newsmax smatra ovaj sporazum dobrom prilikom da uspostavi saradnju sa Telekomom Srbija kao priznatim liderom u oblasti multimedije, kao i da učvrsti veze između Amerike i srpskog naroda i Balkana. Sjedinjene Države i Srbija bili su saveznici u oba svetska rata, imaju zajedničku želju da se prevaziđe destruktivno nasleđe komunizma u Istočnoj Evropi i kontinuirano podržavaju demokratska društva. Smatramo da će milioni Amerikanaca, Srba i ostalih naroda u nama videti važan izvor informacija kojima mogu da veruju.“

O NEWSMAX-u:

Newsmax Media, Inc. upravlja Newsmax-om, jednom od vodećih informativnih televizija u SAD-u. Kanal Newsmax emituje se na svim glavnim kablovskim i satelitskim sistemima. Newsmax-ove medijske sadržaje redovno prati 40 miliona Amerikanaca preko Newsmax TV-a, Newsmax App, njegovog popularnog veb-sajta Newsmax.com, kao i putem publikacija kao što je Newsmax Magazine. Forbes je Newsmax nazvao „informativnom silom”.