Telekom Srbija dobitnik plakete Kolarčeve zadužbine

Kompanija Telekom Srbija dobitnik je plakete Kolarčeve zadužbine za izvanredne zasluge u programskoj delatnosti, koje je ova institucija kulture dodelila na svečanoj akademiji povodom 138 godina postojanja.

  Nagrade su u ime Telekoma Srbija primile Ljubinka Zarubica, direktor Funkcije za marketing i razvoj za privatne korisnike i Marija Bošković, direktor Sektora za PR.

U saradnji koja traje skoro dve decenije, kompanija Telekom Srbija je podržala sto koncerata iz ciklusa „Velikani muzičke scene“, dve koncertne sezone ciklusa „Kolarac tvoj svet muzike“ kao i mnoge druge svečanosti koje je Zadužbina organizovala. Pored toga, Kolarac i Telekom Srbija su zajednički radili na programu „Kuc kuc Kolarac - kako se pravi muzika“ koji je kroz organizovanje različitih kulturnih manifestacija po Srbiji, imao za cilj da kulturne vrednosti približi najmlađoj publici.

Muzički program Kolarčeve zadužbine namenjen je ljubiteljima i poznavaocima muzike kao i profesionalnim muzičarima. U Velikoj dvorani i Muzičkoj galeriji u okviru Zadužbine godišnje se održi više od 300 različitih priredbi i koncerata.