Nagrada Telekoma Srbija za najbolji studentski rad odseka Novi mediji FLU

Na otvaranju izložbe radova nagrađenih studenata Fakulteta likovnih umetnosti u Beogradu u Galeriji FLU, svečano su uručene godišnje nagrade studentima školske 2016/2017. godine.

Dekan fakulteta, Dimitrije Pecić, dodelio je priznanja studentima svih odseka u različitim kategorijama, dok je Danijela Simeunović, šef Službe za korporativnu društvenu odgovornost Telekoma Srbija, uručila nagradu studentkinji Anđeliji Ranđelov za najbolji rad na odseku za Nove medije. Budući da savremeni umetnici u svojim praksama koriste nove medije i nove oblike komunikacije, u okviru saradnje sa Fakultetom likovnih umetnosti, Telekom Srbija je studentima odseka za Nove medije obezbedio i vrednu opremu za izvođenje nastave i organizaciju izložbi u vidu foto-aparata, projektora, kompjutera i štampača.

„U godini u kojoj FLU proslavlja 80 godina rada uspostavljena je saradnja sa kompanijom Telekom Srbija kao donatorom koji je dokazao da u našoj zemlji postoje ustanove koje smatraju da je ulaganje u kulturu i prosvetu značajno i da mladim ljudima treba omogućiti dobre uslove za rad i mogućnost da iskažu svoj talenat. Oprema koju je Telekom Srbija donirao odseku Novih medija, kao i nagrada koja se prvi put dodeljuje studentu ovog odseka, predstavljaju veliku podršku radu FLU u celini i primer na koji bi mnoge kompanije u Srbiji mogle da se ugledaju. Ovom prilikom hteo bih da izrazim veliku zahvalnost Telekomu Srbija na dragocenoj podršci“, izjavio je Dimitrije Pecić, dekan Fakulteta likovnih umetnosti u Beogradu.

Novčana nagrada Telekoma Srbija ustanovljena je prvi put ove školske godine, za najbolji studentski rad na nedavno oformljenom odseku za Nove medije, sa ciljem da doprinese afirmaciji umetničkih praksi koje ispituju nove oblike komunikacija i nove društvene obrasce.

„Telekom Srbija kontinuirano podržava mlade talente u njihovim nastojanjima da unaprede i dodatno oplemene svet u kome živimo. Budući da moderne tehnologije i komunikacije nikada nisu bile bliže kulturi svakodnevnog života, u okviru koje deluje savremena umetnost, naša saradnja i podrška Fakultetu likovnih umetnosti otpočela je još prošle godine donacijom savremene opreme koja je omogućila bolje uslove za rad i usavršavanje studenata odseka za Nove medije, dok će im nagrada koju od ove godine dodeljujemo pružiti dodatni motiv i potvrdu njihovog talenta“, izjavila je Danijela Simeunović, šef Službe za korporativnu društvenu odgovornost Telekoma Srbija prilikom uručenja nagrade.

Zahvaljujući donaciji Telekoma Srbija studenti imaju priliku da realizuju svoje projekte u svim novomedijskim oblastima, od fotografije i videa, zvuka, digitalne slike, do interaktivnih medija, 3D modelovanja, animacije i web tehnologija.

Studijski program Novi mediji, uveden na Fakultetu likovnih umetnosti od školske 2015/16. godine, proučava skup različitih umetničkih pristupa, metodologija i kulturne fenomenologije, koji su nastajali od polovine 20. veka do danas. Studentkinji Anđeliji Ranđelov nagrada Telekoma Srbija pripala je odlukom stručnog žirija kojeg su činili umetnik Neša Paripović, kustoskinja Muzeja savremene umetnosti Una Popović, i kustos galerije Remont Saša Janjić.

Izložba radova nagrađenih studenata Fakulteta likovnih umetnosti biće otvorena do 12. jula u prostorima Galerije FLU i aneksu uz galeriju.