„Teslin vremeplov“ - prvi projekat sa Balkana u istoriji prestižnog berlinskog Festivala

Multimedijalni projekat kompanije Telekom Srbija „Teslin vremeplov“ bio je specijalni gost Festivala svetlosti u Berlinu, koji svake godine privlači pažnju miliona posetilaca nemačke prestonice. Neobična životna priča srpskog naučnika „ispričana“ je na čuvenom zdanju Haus Hut, na Potsdamer trgu.


„U ime kompanije Telekom Srbija, izuzetna mi je čast što je inovativni projekat „Teslin vremeplov“ dobio priliku da bude prikazan i u Berlinu, na čuvenom Festivalu svetlosti. Zahvalnost dugujemo organizatorima koji su prepoznali jedinstvenost našeg projekta i uvrstili ga u program. Ponosni smo što je „Teslin vremeplov“ jedini projekat sa područja Balkana koji je dobio privilegiju da bude deo ovog spektakularnog događaja. Kada smo pokrenuli projekat, verovali smo da smo uradili nešto posebno, ali nismo mogli ni da zamislimo da će Teslina priča otići i van granica regiona, a projekciju u Berlinu doživljavamo kao svojevrsno priznanje“, izjavio je Predrag Ćulibrk, generalni direktor kompanije Telekom Srbija.


"Festival svetlosti je nastao pre 13 godina i svakog oktobra svetlima obasjavamo Berlin koji postaje jedna velika scena, a građevine i spomenici glavni glumci. Tokom festivala više od dva miliona posetilaca uživa u svetlosnim instalacijama. Veoma mi je drago da je Srbija prvi put prisutna na Festivalu i oduševljena sam „Teslinim vremeplovom“, baš kao i brojni posetioci na čijim licima takođe možete videti pozitivne reakcije. Ovo je jedinstvena prilika za njih da se upoznaju sa životom i radom Nikole Tesle. Divno je što je Telekom Srbija realizovao ovaj projekat, pokazujući time svoju podršku nauci, a istovremeno dajući šansu mladim umetnicima da predstave svoje kreativne radove“, izjavila je Birgit Zander, direktorka Festivala svetlosti u Berlinu.

Digitalna predstava do sada je bila gost u sedam gradova Srbije i regiona, a nedavno je burnim aplauzima ispraćena i od strane stanovnika i mnogobrojnih posetilaca Beča.