Još jedan uspeh učenika Matematičke gimnazije uz podršku Telekoma Srbija

Saradnju sa Matematičkom gimnazijom u Beogradu, školom od posebnog nacionalnog značaja, više od decenije, Telekom Srbija ostvaruje kroz realizaciju projekta mts app konkurs, organizaciju matematičkog kampa na Tulbi kod Požarevca i pružanje podrške učenicima za učešća na brojnim međunarodnim takmičenjima i olimpijadama znanja.

Tako su i ove godine učenici Matematičke gimnazije bili učesnici 17. Međunarodne Žautikovske olimpijade iz matematike, fizike i informatike, koja se zbog situacija sa epidemijom koronovirusa održala na daljinu.

Talentovani srednjoškolci su ponovo ostvarili značajan uspeh i osvojili pet zlatnih, jednu srebrnu i jednu bronzanu medalju u konkurenciji od 1006 učesnika, odnosno 146 ekipa iz 20 zemalja.

Zlatne medalje osvojili su Miloš Milićev, Uroš Colović i Igor Engi u takmičenju iz matematike, Dušan Beguš u takmičenju iz fizike i Mateja Vukelić u takmičenju iz informatike. Srebrnu medalju osvojio je Jovan Bengin u takmičenju iz informatike, a bronzanu Petar Samardžić u takmičenju iz fizike.

Uspešnu ekipu učenika za takmičenja su pripremali i vodili Boban Marinković i Ivan Stanić, profesori Matematičke gimnazije.

Ostvareni uspeh srednjoškolaca Matematičke gimnazije potvrđuje da ulaganje u obrazovanje i razvoj znanja svih generacija mladih, kao strateško opredeljenje naše kompanije na polju društveno odgovornog poslovanja, donosi rezultate i čini nas ponosnim što smo i ovoga puta, tradicionalnom podrškom, doprineli njihovom uspehu. Čestitamo svim učenicima i njihovim profesorima na izuzetnim dostignućima postignutim na ovom značajnom međunarodnom takmičenju.