Telekom Srbija dobitnik nagrade Privredne komore Srbije za društveno odgovorno poslovanje

Kompanija Telekom Srbija dobitnik je jedne od najznačajnijih nagrada za društveno odgovorno poslovanje „Đorđe Vajfert“ koju dodeljuje Privredna komora Srbije. U kategoriji velikih privrednih društava, Telekom Srbija nagrađen je za projekat „Pokrećemo pokretače“ i za posvećenost principima društveno odgovornog poslovanja.

Podstaknuta uspehom pojedinačnih projekata koje razvija, kompanija Telekom Srbija je 2018. godine pokrenula krovni program „Pokrećemo pokretače“ čiji cilj je da se osnaže institucije i pojedinci da u svom okruženju pokreću pozitivne promene i motivišu druge da krenu tim putem. Krovni program obuhvata projekte „Stvaramo znanje“, „mts app konkurs“, „mts startap ubrzanje“, kroz koje kompanija ulaže u mlade pokretače koji pripadaju različitim generacijama i koji mogu da doprinesu pozitivnim društvenim promenama, a sve iz uverenja da stabilna podrška na samom početku može da im olakša put do novih saznanja i bude presudna za njihov dalji razvoj.

U konkurenciji za nagradu PKS bilo je 25 velikih kompanija, a na osnovu visokih kriterijuma i višefaznog ocenjivanja, stručni žiri je, pored ocene samog projekta, u obzir uzimao i celokupno poslovanje kompanije, sa posebnim osvrtom na doprinos zajednici u celini, ali i na odnos kompanije prema zaposlenima, životnoj sredini, korisnicima.

Privredna komora Srbije ovu prestižnu nagradu dodeljuje svake druge godine, počev od 2007. godine. Telekom Srbija je u prethodnim ciklusima bio nagrađivan i za projekte „Digitalizacija Hilandara“ i „Uradi nešto“, a 2015. godine osvojio je glavnu nagradu za društveno odgovorno poslovanje sa projektom „Kada voziš, parkiraj telefon!“