Telekom Srbija predstavio osmi mts app konkurs

Nastavljajući dugogodišnju tradiciju pružanja podrške talentovanim srednjoškolcima u kreiranju aplikacija za mobilne uređaje, kompanija Telekom Srbija predstavila je u beogradskom Startit centru osmi mts app konkurs. Cilj konferencije je upoznavanje učenika sa pravilima konkursa, iskustvima ranijih generacija, kao i sa prednostima učešća u konkursu koji ove godine okuplja učenike 37 gimnazija u Srbiji sa posebnim programom za talente na polju matematike, informatike i računarstva.

Prezentacija u kojoj su učestvovali predstavnici Telekoma Srbija, partnerske organizacije Startit i dosadašnji pobednici mts app konkursa i mts startap ubrzanja, koncipirana je tako da pored osnovnih informacija o konkursu i programiranju u Androidu i iOS-u, učenicima i njihovim profesorima pruži uvid u preduzetnička iskustva koja im mogu pomoći u razvoju i plasiranju budućih poslovnih ideja.
Konkurs i ove godine ima regionalni karakter, budući da će u organizaciji m:tel Banja Luka i m:tel Podgorica, prema istim pravilima, biti realizovan i u Bosni i Hercegovini i Crnoj Gori. Timovi učenika takmičiće se prvo u državnom finalu, sa vršnjacima iz svoje zemlje, a ukoliko njihova aplikacija bude među pet najboljih, stiču pravo da se nađu u konkurenciji „Regionalnog app izazova“ i takmiče se sa učeničkim timovima iz susedstva. Glavnu nagradu na „Regionalnom app izazovu“ predstavljaće poseta konferenciji IDTechEx Show u Berlinu, u aprilu sledeće godine, a biće dodeljena i specijalna nagrada za inovativnost.

mts app konkurs realizuje se u okviru programa „Pokrećemo pokretače“ Telekoma Srbija, kao projekat koji unapređuje znanje, podstiče kreativnost, timski i preduzetnički duh među mladima - pokretačima pozitivnih promena u svom okruženju.