Telekomu nagrada za podršku digitalizaciji kulture

Kompaniji Telekom Srbija uručena je zahvalnica Ministarstva kulture zbog podrške koju kompanija pruža institucijama i pojedincima u procesu digitalizacije u oblastima umetnosti i kulture.

Na svečanosti u Narodnom muzeju u Beogradu, zahvalnicu je u ime Telekoma Srbija primio Milan Simić, izvršni direktor za IT podršku i ICT servise.

Milan Simić je tom prilikom rekao da kompanija već godinama na različite načine pruža podršku procesu digitalizacije u domenu kulture, navodeći u tom kontekstu primere partnerskih projekata kao što su digitalizacija riznice manastira Hilandar, Virtuelni muzej Mihajla Pupina i 4D multimedijalnu projekciju „Teslin vremeplov“.

„Sa Ministarstvom kulture nedavno smo potpisali sporazum kojim je ta podrška podignuta na jedan sistematičan nivo. Ponosni smo na ovu Zahvalnicu, koja nam je dobar pokazatelj u kom pravcu treba i dalje da idemo“, dodao je on. 

Zahvalnice su na svečanosti uručene i predstavnicima državnih organa, ustanova kulture, kompanija, obrazovnih institucija i pojedincima na pomoći i podršci u sprovođenju procesa digitalizacije. Uručenju zahvalnica prethodilo je i potpisivanje Pravilnika o digitalizaciji kulturnog nasleđa.