mts STREETBALL LIGA: Telekom Srbija i Arena Channels Group uz nove šampione

U prostorijama Arena Channels Group predstavlјeno je novo takmičenje u basketu 3 na 3, mts STREETBALL LIGA. Promociji ovog zanimljivog turnira prisustvovali su generalni direktor Telekoma Srbija, Vladimir Lučić, prvi čovek Arena Channels Group, Nebojša Žugić i direktor mts Streetball lige, Petar Hranisavljević.

Naravno, kad je popularizacija domaćeg sporta u pitanju neizostavni partneri u tom procesu su Arena Channels Group i kompanija Telekom Srbija, a sve sa ciljem da se istakne važnost bavljenja sportom svih društvenih kategorija. Pored vrhunskog spektakla kojem ćemo prisustvovati na Kalemegdanu, takmičenje će imati i društveno odgovorni karakter jer će se prvog dana pod koševima boriti juniori, kao i košarkaši u kolicima.

„Čast nam je da budemo deo ovog projekta, jer, osim toga što otkupljujemo najbolji svetski sport, želimo da sponzorišemo ono najbolje što dolazi iz Srbije. Naša strategija je da 50 odsto programa na TV Arena sport, koja je najveća sportska televizija u regionu, bude naša proizvodnja jer tako možemo da utičemo na mlade ljude da se bave sportom“, poručio je generalni direktor Telekoma Srbija Vladimir Lučić, a prvi čovek Arena Channels Group, Nebojša Žugić je dodao: „Imamo tu sreću da živimo u eri najvećeg ulaganja države u sport, pre svega zahvaljujući predsedniku Republike Srbije, gospodinu Aleksandru Vučiću, a zatim Vladi i ministarstvu omladine i sporta. Širom zemlje niču novi tereni i sportski objekti, a naš cilj ja da vratimo mlade ljude na sportske terene. Svaki kraj dobija barem po jedan koš, gde će odrastati novi šampioni“.

Ovogodišnji basketaški karneval će činiti devet turnira dok će finalni turnir biti zatvaranje kruga i povratak u Beograd. Osim glavnog grada, basket će se igrati i u Čačku, Kragujevcu, Požarevcu, Vrnjačkoj Banji i Ćićevcu.

„Ugostićemo neke od najboljih evropskih ekipa i pripremili smo nagrade koje će biti do sada nezabeležene na ovim prostorima. Pobednik svakog turnira će dobiti po 200.000 dinara, a nagrada za pobednika finalnog turnira je 500.000 dinara“, kaže direktor mts Streetball lige, Petar Hranisavljević.

Na terenima KK Partizan na Malom Kalemegdanu 16. i 17. maja boriće se neki od najboljih basketaša Evrope, jer su učešće potvrdile odlične ekipe iz Letonije, Litvanije, Slovenije, Mađarske, Kine, Hrvatske, Holandije i mnogih drugih zemalja.