Otvoren „BELhospice“ dnevni centar

Nastavljajući saradnju sa BELhospice centrom, Telekom Srbija obezbedio je potrebnu telekomunikacionu infrastrukturu i besplatne servise za funkcionisanje rada BELhospice dnevnog centra. Misija centra jeste da pruži sveobuhvatnu pomoć i specijalizovane usluge onkološkim pacijentima kao i podršku članovima njihovih porodica.

Na svečanoj ceremoniji otvaranja, kojoj su prisustvovali visoki državni zvaničnici, ambasadori i predstavnici korporativnog sektora, kompanijama donatorima i zaslužnim pojedincima uručene su zahvalnice za doprinos ovom izuzetno značajnom projektu. Zahvalnicu u ime Telekoma Srbija primila je Jelena Đondović, menadžer za korporativnu filantropiju.

BELhospice centar je prvi dnevni centar u Srbiji u kojem će u kućnim uslovima moći da se neguju onkološki pacijenti u odmaklim fazama bolesti potpuno besplatno. Pored pomoći pacijentima, Centar pruža razne vidove podrške članovima porodica obolelih osoba. Kapaciteti Centra su takvi da mogu da pruže usluge za 20 onkoloških pacijenata na dnevnom nivou.

Ovom prilikom zvanično je predstavljen i BELhospice klub održivih davanja koji okuplja mnogobrojne pojedince i korporativne partnere koji su dugi niz godina učestvovali zajedno sa BELhospice centrom na uspostavljanju prvog hospis dnevnog centra.