TELEKOM SRBIJA DOBITNIK DVA PRIZNANJA ZA FILANTROPIJU

Treći Nacionalni dan davanja, organizovan je ove godine pod sloganom „Srbija bez barijera“ i bio je posvećen solidarnosti sa osobama sa invaliditetom i borbi za potpunu pristupačnost, kroz iniciranje akcija za uklanjanje prepreka i izgradnju infrastrukture koji bi omogućili pristup informacijama i kretanje svima, kako osobama sa invaliditetom, tako i starim osobama, majkama sa decom i ostalim građanima.

Na svečanosti  koja je upriličena u Botaničkoj bašti „Jevremovac“ dodeljena su i priznanja kompanijama i pojedincima koji su se istakli u filantropskom radu. Ministar za rad, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević  zahvalio se našoj kompaniji na posvećenosti i uručio nam Povelju za izuzetan doprinos tokom COVID-19 pandemije, a izvršni direktor Srpskog filantropskog foruma Veran Matić dodelio nam je Povelju za izuzetan doprinos akciji „Srbija bez barijera“ i razvoj dobročinstva i filantropije. Priznanja je u ime kompanije primila Jelena Đondović, menadžer za korporativnu filantropiju u Sektoru za odnose s javnošću.

Nacionalni dan davanja ustanovljen je na inicijativu Srpskog filantropskog foruma, i prvi put je obeležen 2018. godine, 9. oktobra, na dan rođenja Mihajla Pupina, velikog srpskog inovatora i filantropa, a pod pokroviteljstvom predsednice Vlade Republike Srbije.