Izložba „100 žena - 100 minijatura“

 U holu Kolarčeve zadužbine otvorena je sedma po redu žirirana izložba pod nazivom „100 žena – 100 minijatura“, koju organizuje Krovno udruženje proizvođača rukotvorina Etno mreža kako bi doprinelo afirmaciji ženskog preduzetništva u ruralnim sredinama. Na izložbi su predstavljeni najuspešniji radovi žena iz cele Srbije, prema izboru stručnog žirija.

Nastavljajući višegodišnju saradnju sa Etno mrežom, kao jedan od pokrovitelja izložbe, Telekom Srbija je nagradio pobednika u kategoriji pustovanje. U ime kompanije nagradu je uručila Jelena Đondović, menadžer za korporativnu filantropiju u Sektoru za odnose sa javnošću.

Nagrade su dodeljene i u kategorijama tkanje, keramika, vez, zlatovez i necanje. Izložba „100 žena – 100 minijatura“ je organizovana po ugledu na žirirane izložbe u svetu i postavlja visoke standarde u tehnikama za izradu rukotvorina. Cilj projekta je aktivno očuvanje tradicionalnog nasleđa u Srbiji, sa posebnom motivacijom žena da se bave proizvodnjom ručnih radova i rukotvorina.